Innovatie bij HeGro

Innovatie bij HeGro

Ontstaan uit een passie voor techniek, streven we iedere dag opnieuw naar het creëren van een zo hoog mogelijk toegevoegde waarde voor uw bedrijf.

Onze drijfveer? Uw wensen realiseren door het ontwikkelen van innovatieve machines!

Met ruim 20 jaar ervaring en talloze gerealiseerde projecten zijn wij uitgegroeid tot een betrouwbare partner in constructie en machinebouw die aan ieder probleem een oplossing biedt.

Veel leesplezier op de website,

Herbert Grootenboer

Pompoenen oogsten

Volledig mechanisch Pompoenen oogsten voor de verse markt!

Pompoenen oogsten is normaal gesproken een arbeidsintensief proces, bij biologische boerderij De Terp vonden ze dat dat anders moest omdat het steeds moeilijker wordt om goed personeel te vinden om te oogsten. Daarom namen ze contact op met ons en samen kwamen we tot deze machine. 

Onderstaand filmpje met dank aan Tractorspotter

HeGro pelmachine, top innovatie bij HeGro Agri Service

De nieuwe noviteit vanuit Hegro is de in de praktijk geboren, een nieuwe mini-peller, ontstaan voor het behandelen van voornamelijk tulpenbollen.

In samenwerking met 2 lokale bollentelers is dit product ontstaan. Dit is tijdens het bollenseizoen van 2022 naar aan het licht gekomen om het pellen/schonen van de bollen te verbeteren.

Het is een machine met kleine rollen bekleed met rubber. Dit om zo dicht mogelijk bij het product te komen om het schoon op te leveren met zo min mogelijk menselijke handelingen en beschadigingen. Het is bewezen met zowel nat als droog product dat dit een correcte werking geeft. 

Kuilgras in één keer harken, balen inpakken en verzamelen, 3m CTF

In deze video/project bekijken we biologische boerderij Bi-Jovira Dit jaar schakelden ze over op CTF-landbouw (gecontroleerde verkeerslandbouw) waar de tractor bij elke operatie op hetzelfde spoor rijdt. Verschillende handelingen samenvoegen in één keer vermindert het aantal keren dat de tractor over het veld rijdt. En als bijkomend voordeel bespaart het ook veel arbeid.

De opstelling bestaat uit een omgebouwde Kuhn front-hark met een werkbreedte van 6 m, Claas Arion 550 op 3 m spoorbreedte, McHale Fusion 2 balenpers en wikkelaar, en een zelfgemaakte oplegger voor twee balen. Machines zijn door ons aangepast en gebouwd.

Onderstaand filmpje met dank aan Tractorspotter

2.25 dubbelnet, geen uitdaging te groot voor HeGro!

In 2016 begonnen door een opmerking van bollentelers Paul en Jacob Dogterom.  Akkerbouw en bollen klopten met het beginnen van nettenteelt niet meer bij elkaar qau normalisatie.

De vraagstelling kwam aan mij zou het mogelijk zijn om op 2.25 meter over te gaan? Ik zei gelijk als we het niet proberen dan weet je het nooit.

Na overleg met Rene Koops kregen we die bereid om een oude machine breder te maken en zijn we aan de slag gegaan. Tot ieders verbazing ging het niet verkeerd.

HeGro heeft de rest van de machine aangepast en CAV Agrotheek heeft de netten gemaakt, daarna hebben we een halve hectare geplant en ook gerooid. Na het rooien volgde de order van de eerste Koops 2.25 planter en rooier, daarna volgde Maliepaard Bloembollen met 1 planter en Vidofleur met 2 planters ook bij deze machines hebben wij alles aangepast. In de winter hieropvolgend verkocht Koops d.m.v. HeGro Agri Service 8 stuks 2.25 dubbelnet rooiers in 1 keer.

Alleen deze machines werden heel anders als de bestaande die v.o.f Dogterom had. HeGro is samen met de klant bijna iedere dag aan tafel gegaan om het nieuwe model vorm te geven.

In zeer korte tijd stond het concept op papier en is de tekenaar van Koops bij HeGro ter plaatse komen tekenen en zijn wij zelf al voorbeelden gaan maken. Om de machine op tijd klaar te krijgen zijn wij de frame's gaan bouwen. Deze werden in het werk gelijk aangepast waar nodig was. HeGro is na het afleveren van het laatste frame niet meer betrokken geweest bij de verdere fabricage.

Desalniettemin zijn we erg trots dat dit project verwezenlijkt is.

Onderstaand filmpje met dank aan Tractorspotter

Hegro Agri Service hydraulische zuigarm

Tulpen spuiten met de nieuwe Challenger RoGator RG 645C zelfrijdende spuit van Maliepaard bloembollen uit Stad aan 't Haringvliet (Zuid Holland)

De spuit heeft een 5200 liter tank en 36 meter brede spuitbomen en staat op 650/75R42 Continental banden.

Ook beschikt de spuit over Trimble RTK-GPS met de mogelijkheid om met taakkaarten te spuiten en een Hegro Agri Service hydraulische zuigarm om de tank te vullen zonder af te hoeven stappen.

Onderstaand filmpje met dank aan Tractorspotter

Hegro Agri Service rondsels

Tulpen koppen bij Vido Fleur uit Achthuizen met een door hun zelfgebouwde zelfrijdende kopmachine met twee Hegro Agri Service rondsels die elk een bed van 2.25m breed koppen.

Achter is de machine voorzien van rupsen en wordt aangedreven door een motor die afkomstig is van een Jamafa spruitenplukker. 

De bloemen worden gekopt zodat de plant al zijn energie in de ontwikkeling van de bol gaat steken. 

Onderstaand filmpje met dank aan Tractorspotter

Earth Eater

Tulpenbollen rooien met een Ploeger AR-4W en Earth Eater 1 landspoeler van Maliepaard Bloembollen uit Stad aan 't Haringvliet.

De Ploeger heeft een afvoerband welke tweezijdig kan lossen waardoor het mogelijk om zowel naar de zijkant rechtstreeks in de kipper te lossen of naar achteren voor de landspoelmachine.

De Earth Eater 1 is geheel zelf gebouwd en is gebaseerd op een Ropa bietenrooier en staat op vier Westtrac rupsen van 250 cm lang en 92 cm breed. De bollen worden naar huis gereden door een New Holland T7.270 en Steyr 9094 beide met Bijlsma en Hercules 1700 kippers.

Onderstaand filmpje met dank aan Tractorspotter